Viikon 26 kisakatsaus

4.7.2021

Kuluvana viikon aikana Katajaisten urheilijoita on taas ollut vauhdissa ympäri Suomen.

1.7. Somerolla kisattiin seiväskarnevaalit, joissa Katajaisia edusti Aatu Sihvonen, Olavi Kiiski ja Vilma Hannula. Sihvonen hyppäsi M17-sarjan kakkoseksi uudella ennätyksellään 4.35. Kiiski ylitti omassa sarjassaan P15 3.75 sijoittuen kisassa kakkoseski. Tulos oli samalla Kiisken uusi ennätys. Hannulla hyppäsi myös kauden parhaansa 3.45 sijoittuen kisassa viidenneksi.

1.-3.7. käytiin myös kuula- ja kiekkokarnevaalit Lohjalla. M17-sarjassa kiekkoa oli heittämässä Eliel Mulari, jonka heitto kantoi 39,01. Sijoitus kilpailussa seitsemäs. Samoilla karnevaaleilla N19-sarjan kuulassa Gita Reinholm työnsi 12,24, joka johti kilpailun voittoon. Reinholm oli mukana myös N-sarjan kuulassa, jossa tuloksena 12,49, joka oikeutti B-kilpailun voittoon.

1.-.3.7. Jämäsällä kisattiin kestävyysjuoksu- ja kävelykarnevaalit, joissa mukana M 5000m Katajaisten Niko Putkinen. Aika 15.31,76 oli Putkisen kauden paras ja oikeutti sijaan 5.
M19 3000m matkalla mukana oli Aaro Ojala, joka juoksi matkan aikaan 9.18,15. Aika oli Ojalan uusi ennätys kyseisellä matkalla ja sijoitus kilpailussa 3.
Samoilla karnevaaleilla kilpaili myös Valtteri Partanen P15-sarjan 2000 metrillä. Aika 6.44,47 oli Partasen uusi ennätys ja kisassa sillä ylsi sijalle 9.
Kävelypuolella Katajaisia edusti P15-sarjan 3000m kävelyssä Veikka Porkka, joka ajallaan 15.30,79 ylsi kisan voittoon. Porkka oli mukana myös M 1000m kävelyssä, jossa Porkan aika 4.43,34 oli Porkan uusi ennätys. Sijoituksena kilpailussa sija 2.
Naisten puolella Aliisa Kiiski käveli N 5000m aikaan 25.15,56 sijoittuen näin kilpailussa neljänneksi. Aika on Kiisken uusi ennätys tällä matkalla sekä kauden kotimainen kärkitulos N17-sarjassa.

3.7. kisattiin moukarikarnevaalien merkeissä Kaustisessa, jossa naisten sarjan moukarin voitti Katajaisten Krista Tervo heitollaan, joka kantoi 72,92. Heitto on samalla Tervon uusi ennätys. Tulos on myös kaikkien aikojen toisiksi pisin heitto Suomessa.

4.7. Somerolla Aatu Sihvonen ja Vilma Hannula jatkoivat urakoimista. Sihvonen hyppäsi seipään M-sarjan B-kilpailussa 447, joka on Sihvoselle jo toinen ennätys viikonlopun aikana. Kilpailussa tulos oikeutti neljänteen sijaan. Hannula hyppäsi N-sarjan B-kilpailussa tuloksen 327, jolla ylsi kisassa sijalle 9.